Gepost op 07 november 2023

Een houtkachel geeft een heerlijke vorm van warmte af. Maar voor veel mensen is het schouwspel dat de vlammen veroorzaken prettig om naar te kijken. Dat is de reden waarom het idee van een open haard populair is. Hoewel een open haard mooi is, is het geen efficiënte vorm van verwarming. Omdat de open haard niet afgesloten is, gaat veel warmte helaas verloren. Een gesloten houtkachel heeft dan ook een veel efficiëntere en schonere verbranding. Wanneer u toch van de vlammen van het vuur wilt genieten, dan is een houtkachel met glazen ruit wellicht iets voor u. Bij Lekkkerstoken.nl heeft u genoeg te kiezen op het gebied van houtkachels met ruit.

Gepost op 07 maart 2023

Bent u op zoek naar een veelzijdige houtkachel en wilt u de warmte die een houtkachel produceert optimaal benutten? Dan is een kachel met oven wellicht iets voor u! Een houtkachel met ingebouwde oven is ideaal om de warmte die uw kachel produceert te gebruiken voor bijvoorbeeld de bereiding van vers gebakken brood of pizza. Een kachel met een ingebouwd oventje wordt zowel binnenshuis als in buitenvertrekken neergezet en is een ideale aanvulling voor knusse winter- of zomeravonden! Een houtkachel met oven is daarnaast de perfecte aanvulling voor uw buitenkeuken. Want zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan op een koude winteravond naast de houtkachel zitten terwijl het brood vers gebakken wordt?  

Gepost op 23 december 2022

Wanneer u in de markt bent voor een houtkachel is het belangrijk om te weten hoeveel warmte de houtkachel moet geven om uw woning of het vertrek op te warmen. Hoeveel warmte een houtkachel geef wordt de warmteopbrengst of het vermogen genoemd. Het vermogen wordt uitgedrukt in de eenheid kilowatt (kW). In deze blog leest u alles wat u moet weten over het vermogen van een houtkachel.

Gepost op 20 juni 2022

Eerder schreven we al dat uw stooktechniek invloed heeft op de mate van overlast die uw houtkachel kan veroorzaken. Eén van de technieken die iedere ervaren houtstoker dient te beheersen is de zogenaamde Zwitserse Methode – ook wel top-downmethode genoemd. Als u een houtkachel heeft of overweegt er één aan te schaffen, heeft u ongetwijfeld gehoord van deze stooktechniek aangezien de term regelmatig in het nieuws is opgedoken. Maar wat houdt deze stooktechniek nou precies in en hoe kunt u deze techniek zelf hanteren? U leest het in deze blog!

Gepost op 22 april 2022

Een veel gestelde vraag is of een houtkachel belastend voor het milieu is. Het korte antwoord is: Nee, een houtkachel is niet per definitie milieuonvriendelijk. Het uitgebreidere antwoord vindt u in dit artikel, want of een houtkachel belastend voor het milieu is, hangt af van een aantal verschillende factoren. Het soort houtkachel, de kwaliteit van het brandhout, uw stooktechniek en het onderhoud van uw houtkachel zijn allemaal factoren die een rol spelen bij de uiteindelijke uitstoot van uw kachel. Wilt u meer weten? Lees dan vooral verder!

Gepost op 17 februari 2022

Dankzij een veranda kunt u zelfs wanneer de zomer ten einde is heerlijk buiten van uw tuin genieten. Toch jaagt de kou zelfs de grootste tuinliefhebber uiteindelijk naar binnen. Wanneer u het hele jaar door van uw veranda wilt genieten, is een verandakachel wellicht iets voor u. Want naast dat een houtkachel een aanwinst voor ieder huis is, is het tevens een enorme aanwinst voor iedere veranda of tuinhuis. Een houtkachel geeft een heerlijke warmte af en zorgt voor een gezellige sfeer. Bent u op zoek naar een verandakachel? Dan bent u bij Lekkerstoken.nl aan het juiste adres, bij ons vindt u houtkachels geschikt voor in uw veranda, tuinhuis of chalet! 

Gepost op 26 november 2021

Er zijn verschillende manieren om een huis warm te houden, de meest voorkomende manier is door middel van gas. Maar zoals de afgelopen periode heeft aangetoond, zijn de prijzen van gas alles behalve zeker. Daarnaast is het in de toekomst nog maar de vraag of verwarmen met gas tot de mogelijkheden behoort, omdat steeds meer huizen ‘van gas af’ gaan. Het mag dan ook geen wonder heten dat veel mensen zich juist in deze tijd verdiepen in alternatieven voor gas. Eén van deze alternatieven is stoken met hout door middel van een houtkachel. Maar hoe verhoudt een houtkachel zich ten opzichte van verwarmen met gas? En hoe zit het met het milieu? U leest het in deze blog. 

Gepost op 19 augustus 2021

Een houtkachel geeft een uniek soort warmte af en zorgt voor een gezellige sfeer in huis. Bent u op zoek naar een goedkope houtkachel vrijstaand? Profiteer dan van het kwalitatief hoogstaande en voordelige aanbod van LekkerStoken.nl en wie weet geniet u binnenkort van uw eigen houtkachel!

Gepost op 19 augustus 2021

Er is niks lekkerder dan in uw eigen tuin genieten van de warmte van een buitenkachel. Zo kunt u op zomeravonden extra lang buiten zitten en zelfs in de winter genieten van de lekker warmte die een houtkachel geeft. Bent u op zoek naar een goedkope houtkachel voor buiten? Dan zit u bij LekkerStoken.nl goed!

Gepost op 30 augustus 2021

Bent u op zoek naar een gietijzeren houtkachel? Begrijpelijk, want een gietijzeren kachel is een namelijk aanwinst voor ieder huis – of tuin! Zoals de naam al weggeeft, wordt een gietijzeren houtkachel geproduceerd door gietijzer in een mal te gieten. Doordat er gebruik gemaakt wordt van een mal zijn er veel verschillende vormen mogelijk – van klassiek tot modern.

Elburgerweg 37 (knulst vloeren)
8071 TA Nunspeet
Route

0341-700288
info@lekkerstoken.nl

Openingstijden
Wij zijn maandag t/m. zaterdag op afspraak geopend.Bel 0341-700288 of mail naar info@lekkerstoken.nl om een afspraak te maken.
info@lekkerstoken.nl
0341-700288
362