Terug naar overzicht

Gietijzeren kachel kopen? Kies voor LekkerStoken.nl

Gietijzeren kachel koopt u bij LekkerStoken.nl!

Bent u op zoek naar een gietijzeren houtkachel? Begrijpelijk, want een gietijzeren kachel is een namelijk aanwinst voor ieder huis – of tuin! Zoals de naam al weggeeft, wordt een gietijzeren houtkachel geproduceerd door gietijzer in een mal te gieten. Doordat er gebruik gemaakt wordt van een mal zijn er veel verschillende vormen mogelijk – van klassiek tot modern. De meeste gietijzeren kachels zijn dan ook rijkelijk gedecoreerd en een lust voor het oog. Een gietijzeren houtkachel is dan ook geen object wat weggestopt hoeft te worden in de hoek van een vertrek, maar is vaak het middelpunt van een ruimte. Hoewel onze gietijzeren kachels in eerste instantie voor indoor gebruik bedoeld zijn, kunnen ze ook uitstekend buiten worden gebruikt – in de tuin bijvoorbeeld!   

De voordelen van een gietijzeren kachel

Een gietijzeren houtkachel is niet alleen fraai om te zien, maar is tevens heel robuust. Doordat het ijzer wordt gegoten, hebben dit soort kachels geen lasnaden. Lasnaden vormen vaak de kwetsbaarste punten bij kachels van ander materiaal zoals plaatstaal. Een ander groot voordeel van gietijzer is dat het materiaal erg goed tegen hoge temperaturen kan. Dit komt de levensduur van uw gietijzeren kachel ten goede! Een kwalitatief hoogstaande kachel kan dan ook tientallen jaren meegaan. Een gietijzeren kachel is met zijn rendement van ruim 70 procent ook nog eens behoorlijk efficiënt. Ter vergelijking: Een openhaard heeft een rendement van een krappe 15 procent. Naast dat een gietijzeren kachel een hoog rendement kent, is gietijzer ook een enorm goede geleider van warmte. Hierdoor kent een gietijzeren kachel veel stralingswarmte en blijft de kachel lang warm.  

Gietijzeren houtkachel 7kw

Koop nu uw gietijzeren kachel bij LekkerStoken.nl

Overtuigd dat een gietijzeren kachel een aanwinst is voor uw interieur en comfort? Koop deze dan direct online in onze webshop. Wilt u toch liever de kachels eerst in levende lijve zien? Geen probleem, u bent van harte welkom om ons assortiment op uw gemak in onze showroom in Nunspeet te komen bekijken. Heeft u nog vragen over gietijzeren kachels of over houtkachels in het algemeen? Voelt u zich dan vrij om contact op te nemen met één van onze adviseurs, zij helpen u graag verder in uw zoektocht naar de perfecte houtkachel.

Heeft u nog vragen?

Elburgerweg 37 (knulst vloeren)
8071 TA Nunspeet
Route

0341-700288
info@lekkerstoken.nl

Openingstijden
Wij zijn maandag t/m. zaterdag op afspraak geopend.Bel 0341-700288 of mail naar info@lekkerstoken.nl om een afspraak te maken.
info@lekkerstoken.nl
0341-700288
362