Terug naar overzicht

Een houtkachel met glazen ruiten

Een houtkachel met glazen ruiten

Een houtkachel geeft een heerlijke vorm van warmte af. Maar voor veel mensen is het schouwspel dat de vlammen veroorzaken prettig om naar te kijken. Dat is de reden waarom het idee van een open haard populair is. Hoewel een open haard mooi is, is het geen efficiënte vorm van verwarming. Omdat de open haard niet afgesloten is, gaat veel warmte helaas verloren. Een gesloten houtkachel heeft dan ook een veel efficiëntere en schonere verbranding. Wanneer u toch van de vlammen van het vuur wilt genieten, dan is een houtkachel met glazen ruit wellicht iets voor u. Bij Lekkkerstoken.nl heeft u genoeg te kiezen op het gebied van houtkachels met ruit.

Houtkachels met een enkele ruit

De meeste houtkachels hebben enkele beglazing, oftewel één kijkvenster. Bij deze houtkachels kun je dus enkel via de voorzijde van de kachel het schouwspel van de vlammen bekijken. Een populair voorbeeld van een houtkachel met enkele beglazing is het type Z08-L met een vermogen van 8KW.

Houtkachel met twee glazen ruitjes

Maar soms is één kijkvenster simpelweg niet genoeg. Wanneer een houtkachel op een centrale plek staat, is het soms wenselijk dat een houtkachel meer dan één kijkvenster heeft. Een goed voorbeeld is de Kratki Koza K8 Tunnel met een vermogen van 9KW. Deze houtkachel heeft aan beide kanten een ruitje en is hierdoor ideaal om op een centraal punt geplaatst te worden. Op deze manier kunnen meerdere mensen uit verschillende hoeken naar het vuur kijken. Bent u van plan om de houtkachel in een hoek te plaatsen? Dan is de Kratki Koza Thor met een vermogen van 8KW perfect voor u.

Houtkachel met 3-zijdig glas

Wilt u dat het vlammenspel écht goed tot zijn recht komt? Dan gaat u voor een houtkachel met triple beglazing. Dit zijn houtkachels met aan drie kanten glas. Bij dit soort houtkachels heeft u het beste zicht op het vuur en is hierdoor een echte eyecatcher! Een voorbeeld van een houtkachel met 3-zijdig glas is de Nordflam Marsala met een vermogen van 9.5KW. Een andere populaire houtkachel met drie kijkvensters is de Kratki Koza Thor met een vermogen van 8KW.

Voorkom een zwarte kachelruit

Een veelvoorkomend probleem bij houtkachels met kijkvenster is dat het ruitje in de kachel zwart wordt. Dit gebeurt wanneer u vochtig hout of hout dat veel hars bevat stookt. Zowel het vocht als de hars zorgt voor veel roetvorming tijdens het verbrandingsproces. Deze roet is waardoor het ruitje van uw kachel zwart wordt. Om dit te voorkomen kunt u het beste droog en hout met weinig hars gebruiken.

Meer weten over onze houtkachels met glazen ruitjes?

Hopelijk bent u na het lezen van deze blog overtuigd geraakt van de voordelen die een houtkachel met glazen ruit u biedt. Heeft u vragen over een houtkachel met ruit? Neem dan gewoon even contact  op met onze adviseurs. Wij geven graag antwoord op alle vragen die u eventueel nog heeft. Natuurlijk kunt u onze kachels ook eerst in levende lijven komen bekijken in onze showroom in Nunspeet, de koffie staat klaar!

Heeft u nog vragen?

Elburgerweg 37 (knulst vloeren)
8071 TA Nunspeet
Route

0341-700288
info@lekkerstoken.nl

Openingstijden
Wij zijn maandag t/m. zaterdag op afspraak geopend.Bel 0341-700288 of mail naar info@lekkerstoken.nl om een afspraak te maken.
info@lekkerstoken.nl
0341-700288
362