Een veranda kachel / een kachel voor buiten

 

U vind uw geschikte kachel voor buiten onder de veranda, overkapping of in uw tuinhuisje bij Lekkerstoken.nl

Wij leveren degelijke en betrouwbare houtkachels van verschillende grote en capaciteiten tegen een scherpe prijs. Een goede houtkachel hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn.

 

De Installatie van een veranda kachel

 

Een houtkachel is eenvoudig zelf te installeren en graag geven wij u bij de aankoop tips en instructie voor de installatie. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om eerst enkelwandig vanuit de kachel omhoog te gaan om vervolgens dubbelwandig door bijvoorbeeld het platte dak, schuine dak of door de wand te gaan.

Op deze manier van installatie houd u zoveel mogelijk warmte op de plek waar u deze wilt hebben.

Ook bespaart dit op de kosten, want een kwalitatief goede dubbelwandige kachelpijp kost al snel meer dan twee keer de prijs van een enkelwandige kachelpijp.


Voor een goede trek in de houtkachel adviseren wij een pijplengte van totaal 4 meter of meer. Dit wil zeker niet zeggen dat 2 of 3 meter niet voldoende is, maar vanaf 4 meter is de trek gewoon beter.

 

Vermijd bij de installatie zoveel mogelijk bochten, omdat dit de trek kan tegenhouden. Al is het zo dat bij een warme kachelpijp de trek er altijd wel in zit, maar daarvoor moet deze eerst warm gestookt worden.

Bij het opstarten kan het voor komen dat er een beetje rook vrij komt rondom de houtkachel.

Stook daarom ook niet direct een dik blok hout, maar begin met kleine droge houtjes. Dit zorgt ervoor dat de houtkachel en kachelpijp snel warm worden en er een en goede verbranding en een goede trek ontstaat. Zo kunt u genieten van een fijn knapperig vuurtje zonder rookoverlast voor de buurt.

 

Het stoken van een verandakachel

 

Stook altijd droog hout, droog hout heeft een vochtigheidspercentage van maximaal 20%. Hoe droger het hout hoe meer rendement van het hout. Daarnaast doe je dit niet alleen voor jezelf maar ook voor de buren en de natuur.

 

Wij leveren u graag een complete houtkachel met aansluit set. Vraag hiervoor vrijblijvend naar de scherpste prijs, wij denken graag met u mee.

Houtkachels in Gelderland zijn enorm in trek, mede door de grote hoeveelheid bos en brandhout wat daar beschikbaar is. Dit neemt niet weg dat ook in de rest van Nederland houtkachels worden gestookt. Wij leveren onze duurzame houtkachels door heel Nederland tegen een aantrekkelijke prijs.

Twijfelt u over een gaskachel of houtkachel? Let dan maar op de prijzen van gas. Deze liegen er namelijk niet om en nemen ook alleen maar toe. Terwijl het rendement op hout stoken veel hoger ligt.

Twijfelt u over een houtkachel of een elektrische kachel? Denk dan maar eens aan de aangename straling van een houtkachel waar u tot de late uurtjes graag bij wilt zitten.

 

Koken op de houtkachel

 

Een pannetje op de houtkachel, geen probleem!

Let wel op dat de pan geschikt is, maar verder kan een houtkachel prima dienen als warmhoudplaat voor uw snack op het terras in uw eigen tuin.

 

Hoe moet ik in mijn situatie een houtkachel installeren?

Stuur ons een beschrijving en een foto van uw situatie en wij maken een passend voorstel voor u. voor elke situatie is een oplossing.

 

Wilt u toch liever de installatie laten uitvoeren, dan verzorgen wij dit graag voor u. wij begeleiden u van koop tot installatie. De installatie voeren wij niet zelf uit maar laten wij uitvoeren door vakkundige mensen met verstand van zaken. Het moet immers in één keer goed gaan en voor jaren blijven staan.

 

Kortom geen enkele reden om niet te kiezen voor een plezierige gietijzeren houtkachel geheel naar uw wens. Wij hebben meerdere modellen direct uit voorraad leverbaar.

Wilt u deze komen afhalen, geen enkel probleem wij helpen u graag met inladen of opladen van uw persoonlijke houtkachel.

 

Kijk snel in onze webshop om u alvast te oriënteren op uw houtkachel en graag tot ziens!

Elburgerweg 37 (knulst vloeren)
8071 TA Nunspeet
Route

0341-700288
info@lekkerstoken.nl

Openingstijden
Wij zijn maandag t/m. zaterdag op afspraak geopend.Bel 0341-700288 of mail naar info@lekkerstoken.nl om een afspraak te maken.
info@lekkerstoken.nl
0341-700288
335