Wat zijn de voordelen van een Gietijzeren Houtkachel?

Aangename stralingswarmte
Gietijzer heeft de prettige eigenschap stralingswarmte af te geven. Doordat een gietijzeren houtkachel hoofdzakelijk bestaat uit massief gegoten ijzer, heeft deze veel massa. De massa wordt door het vuur opgewarmd waarna de warmte wordt door gestraald naar de directe omgeving om de houtkachel.  Een gietijzeren houtkachel houd de warmte ook lang vast. Doordat een gietijzeren houtkachel straalt en minder convectie warmte geeft, beperkt dit de stofverplaatsing. Dit kan gunstig zijn voor personen die last hebben van stoffige ruimtes.

 

Duurzaamheid
Gietijzer staat garant voor een lang en duurzaam leven. De kwaliteit van het gietijzer is hierbij wel van belang. Gietijzer is namelijk wel kwetsbaar voor breuk en scheuren. Uiteraard is uw houtkachel geen kwetsbaar product als deze voor normale doeleinden wordt gebruik. De duurzaamheid van een gietijzeren kachel wordt ook bepaald door de samenstelling van de grondstoffen: IJzer, Koolstof, Mangaan en Silicium. Door de samensmelting van deze stoffen ontstaat er een vloeibare massa die in een mal wordt gegoten. Een houtkachel van gietijzer heeft een relatief hoog koolstofgehalte, dit brengt het voordeel met zich mee dat een gietijzeren houtkachel slijtvast is en resistent is tegen corrosie. Als u uw houtkachel goed onderhoud en gebruikt waarvoor deze is bedoeld, kan een gietijzeren houtkachel een leven lang meegaan.


Klassieke en gezellige uitstraling
Het ontwerp van een gietijzeren houtkachel kent veel variaties en klassieke details. Omdat er een mal wordt ontworpen in fijnzand waarin het vloeibare ijzer wordt gegoten, worden er vele soorten en maten sfeervolle houtkachels geproduceerd. Vaak zijn hierin sierlijke figuren verwerkt en het voordeel van gietijzer is dat er geen gevoelige lasnaden aanwezig zijn. Een houtkachel is immers ook een meubelstuk welke een goede bijdrage kan leveren aan de inrichting. Zo heeft ons model Malmö  een zeer klassiek en gedoceerd ontwerp terwijl model Ardenal juist weer een strak ontwerp heeft met veel rechte lijnen.

Schone verbranding
De gietijzeren houtkachels zijn zo ontworpen dat er een optimale verbranding plaatsvind door de toevoer van verse lucht. Dit zorgt tegelijk ook voor een zuinige verbranding en meer warmte. Daarnaast zorgt de techniek ervoor dat er een luchtroom langs de ruit van de houtkachel gaat, hierdoor komt er geen vuur en roet tegen de ruit waardoor deze langer en beter schoon blijft.

Elburgerweg 37 (knulst vloeren)
8071 TA Nunspeet
Route

0341-700288
info@lekkerstoken.nl

Openingstijden
Wij zijn maandag t/m. zaterdag op afspraak geopend.Bel 0341-700288 of mail naar info@lekkerstoken.nl om een afspraak te maken.
info@lekkerstoken.nl
0341-700288
330