Ventileren met een houtkachel.

 

Ventileren en verse lucht aanvoeren is een belangrijk aspect in ruimten waar meerdere mensen bij elkaar zitten.

 

Een ruimte ventileren zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit verbetert  en er een gezonde leefomgeving wordt gecreĆ«erd. Een schone lucht zorgt ervoor dat bepaalde virussen die in de lucht zweven worden afgevoerd en er schone lucht wordt aangevoerd.

 

Het is voor de mens van essentieel belang dat wanneer je in een (gemeenschappelijke) ruimte bent. De gezondheid hierdoor niet zal worden aangetast.

 

Echter door het ventileren van een ruimte zorgt dit ervoor dat er nieuwe koude lucht wordt aangevoerd, terwijl de opgewarmde lucht wordt afgevoerd.

 

Wist u dat een houtkachel een mooie en effectieve ondersteuning kan geven aan het ventilatieproces?

Waarom zult u denken!

 

Om de te kunnen branden heeft vuur 3 aspecten nodig.

  • Een brandbaar materiaal
  • Een ontbrandingstemperatuur
  • En zuurstof

 

Nu dat laatste, de aanvoer van zuurstof gaat bij een degelijke houtkachel zoals onze gietijzeren houtkachels middels een 2 of 3 aanvoerpunten de in de houtkachel. Een houtkachel zuigt voortdurend verse lucht aan om het vuur te kunnen laten branden. Deze lucht wordt door het rookkanaal weer afgevoerd naar buiten.

Daarom zorgt een houtkachel er dus voor dat er een luchtstroom plaatsvind in de ruimte waar de houtkachel is geplaatst. De aangezogen lucht komt uit de ruimte waar de houtkachel is geplaatst. Deze ruimte zal dus weer aangevuld moeten worden met verse schone zuurstofrijke lucht. Die aanvoer komt nagenoeg altijd weer van buiten door bijvoorbeeld een ventilatierooster.

 

Een houtkachel draagt daarom dus bij aan het ventilatie proces binnen een bepaalde als dan niet gemeenschappelijke ruimte.

 

Deze ruimte is vaak een ruimte waar mensen zitten welke graag in een aangename temperatuur willen zitten. De houtkachel heeft hierin dus een dubbele functie. 1. Het zorgt voor een luchtstroom en daarmee ventilatie van de ruimte en 2. De houtkachel geeft een aangename warmte waardoor de geventileerde ruimte heerlijk aangenaam is om te verblijven.  

 

Een grote ruimte heeft een veel ventilatie nodig, hoe groter de houtkachel hoe groter het ventilatie proces.

 

 

Ventileren met een houtkachel.

Ventileren en verse lucht aanvoeren is een belangrijk aspect in ruimten waar meerdere mensen bij elkaar zitten.

Een ruimte ventileren zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit verbetert 

Elburgerweg 37 (knulst vloeren)
8071 TA Nunspeet
Route

0341-700288
info@lekkerstoken.nl

Openingstijden
Wij zijn maandag t/m. zaterdag op afspraak geopend.Bel 0341-700288 of mail naar info@lekkerstoken.nl om een afspraak te maken.
info@lekkerstoken.nl
0341-700288
336